Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Fundamentalisterna" by Annika Hamrud # eBook PDF Kindle ePub Free

Fundamentalisterna

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Fundamentalisterna
  • Author : Annika Hamrud
  • Release Date : January 27, 2019
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1011 KB

Description

Najjuma hör skottsalvorna runt sig, men hon ser inte var de trĂ€ffar. Hon ligger intill den stora bardisken dĂ€r hon brukar stĂ„ och servera öl. Mansröster skriker, de springer fram och tillbaka i Najjumas och Miriams bar. Plötsligt vrĂ„lar nĂ„gon: ”Var Ă€r Miriam? Hon ska dö.”
”Kill the gays bill” vĂ€ckte debatt över stora delar av vĂ€rlden nĂ€r parlamentet i Uganda skulle rösta fram en lag om dödsstraff för homosexualitet. DĂ„ hade en nyvĂ€ckt kristen rörelse, sponsrad av starka amerikanska intressen, drivit en kampanj mot homosexuella sedan aidskrisen pĂ„ 1980-talet. De utmĂ„lades som fiender till kĂ€rnfamiljen, kristendomen och hela samhĂ€llet.
I Fundamentalisterna fĂ„r vi följa de som drabbas av den nya vĂ„gen av homofobi, men ocksĂ„ predikanter och aktivis­ter pĂ„ vardera sida om lagen. Journalisten Annika Hamrud följer pengarna: vilka tjĂ€nar pĂ„ att sprida konspirationsteorier och att vĂ€lja ut en grupp att demonisera? Hon hittar Ă€ven svenska evangelikala grupper med mycket nĂ€ra band till dem som sprider det dödliga hatet. Det Ă€r inte bara Najjuma och Miriam som blir mĂ„ltavlor, hbtq-personer i Uganda lever stĂ€ndigt med risken att trakasseras, miss­handlas, fĂ€ngslas och mördas.
Efter femtio Ă„r av framgĂ„ngsrik kamp sker nu en utveck­ling Ă„t motsatt hĂ„ll: religiösa konservativa som kriminali­serar homosexualitet.


Free Download "Fundamentalisterna" PDF ePub Kindle